Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Els XIV premis Butaca de teatre i cinema assoleixen un rècord de participació amb més de 7.000 votants

Els premis Butaca de teatre i cinema de Catalunya tanquen aquest dilluns el període de votacions que es va obrir a principis d’octubre. En aquesta XIV edició s’ha batut un rècord de participació amb més de 7.000 votants. Aquests premis, molt valorats pels professionals perquè el públic és l’únic jurat que existeix, tornen enguany a Premià de Mar després de dos anys d’itinerància per la província de Barcelona. D’aquesta manera és compleix l’acord amb la Diputació de Barcelona que obliga l’organització a tornar cada tres anys al municipi que els va veure créixer. El veredicte es coneixerà el pròxim dilluns en una gala que, per primera vegada, es retransmetrà per Internet.

Redacció
Redacció 17/11/2008

L’obra teatral ‘El silenci de mar’ de Jean Bruller, dirigida per Miquel Gorriz, i la pel·lícula ’53 días de invierno’ de Judith Cullell, amb set i cinc nominacions respectivament, són les obres més nominades dels Premis Butaca 2008, ha informat avui l’organització.

En la categoria de teatre, ‘Què va passar quan Nora va deixar el seu marit’ i ‘Els pilars de la societat’, les dues obres de Carme Portaceli, han aconseguit sis nominacions, mentre que l’obra ‘Germanes’ de Carol López ha aconseguit cinc.

El lliurament de premis tindrà lloc al pavelló d’esports de Premià de Mar el 24 de novembre. La gala que reuneix la majoria de professionals del sector, es va fer a Viladecans i a Mataró en les dues anteriors edicions, però aquest any torna al seu lloc d’origen.

Els premis honorífics seran concedits al director Ricard Salvat per la seva trajectòria artística, i a l’empresa d’escenografia Germans Salvador per una vida dedicada al teatre.

En aquesta edició de Premis Butaca s’estrena una nova categoria ‘Composició musical’, relacionada amb la música creada especialment per a un espectacle. En aquest premi es valorarà la partitura especialment concebuda per a un text teatral.