Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els usuaris gironins surten ‘decebuts’ de la reunió amb Renfe, que no els ofereix millores al servei

|

- Publicitat -

El director del servei de Mitjana Distància de Renfe, Manuel Simón, ha convidat als membres de la plataforma a formar part d’un comitè d’usuaris similar al de Rodalies, que està ‘formalment organitzat’, i mitjançant el qual, es podran vehicular les queixes i demandes per la millora del servei de la línia. El responsable de la companyia ferroviària ha explicat que de les propostes presentades, la meitat s’han atès ‘de manera satisfactòria’, mentre que el 30% de les idees estan en fase d’estudi i la resta ‘no són assumibles en aquest moment’.

En aquest sentit, Renfe es nega a reduir en un 35% l’abonament mensual pel trajecte entre Barcelona i Girona, que costa 158 euros. La companyia també considera inviable que els interventors puguin retornar els diners als usuaris directament als vagons, perquè ‘Renfe ja disposa d’un sistema de devolucions a les estacions’, ha explicat Simón, que ha afegit que ‘la companyia no té capacitat per reduir les tarifes’.

Publicitat

Orriols, que ha participat en aquesta reunió que s’ha allargat gairebé cinc hores, considera que Renfe ‘es renta les mans’ quan assegura que no té competències per oferir tarifes més baixes quan no pot garantir la qualitat del servei. El portaveu de la plataforma s’ha queixat de la manca de resposta i de concreció de la companyia, que ‘només fa promeses i no dóna respostes concretes’, amb relació a l’augment de 18 trens o al servei de missatges de text curt mitjançant el telèfon mòbil per avisar dels retards.

La plataforma traslladarà als usuaris ‘la manca d’avanços’ en el decurs dels propers dies, i organitzarà una assemblea el proper dilluns. Orriols ha explicat que possiblement promouran més accions reivindicatives, i ha afegit que estan obrint converses amb altres plataformes d’usuaris d’altres indrets per tal d’articular ‘protestes conjuntes’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut