Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Els usuaris de l’estació de Vilanova i la Geltrú destaquen, amb indignació, la desinformació pels canvis en el servei

La majoria dels usuaris que, durant aquest dilluns al matí, han utilitzat el servei de trens de Renfe al seu pas per Vilanova i la Geltrú s’han mostrat indignats per la desinformació i els canvis que han hagut de patir després que s’hagi posat en marxa el Pla Alternatiu de Transport. Molts d’ells destacaven la lentitud que els suposava utilitzar els més de 200 autobusos que s’han habilitat al llarg del trajecte i que provocava que arribessin tard al destí. Alguns, ja han assenyalat que demà es llevaran més d’hora o que es decantaran per un altre transport, com l’autobús o el vehicle privat. Tot i això, al llarg del matí no hi ha hagut aglomeracions a les andanes ni a les taquilles de l’estació.

Redacció
Redacció 22/10/2007

Els usuaris que aquest matí es trobaven a l’estació viatjaven, sobretot, per motius de feina. En arribar a l’estació, la major part consultaven l’agent d’informació que els explicava com seria el recorregut fins a Barcelona. Tant els que anaven a la capital com els que arribaven a l’estació de Vilanova i la Geltrú ho feien molestos i indignats per la durada del trajecte.

L’agent d’atenció a l’usuari que Renfe ha posat a l’estació de Vilanova i la Geltrú, Lucia López, ha destacat que el matí ha estat ‘tranquil perquè durant el cap de setmana força gent va venir a informar-se i, per tant, està assabentada del què passa’. ‘Ahir, però, ens havien dit que hi hauria trens que arribarien fins el Prat de Llobregat i avui ja han dit que no, que tots acaben a Gavà. La gent que ahir va ser informada, s’ha trobat avui amb uns canvis que no preveien’, assegura Lucia López.

Palmira Hernández, una usuària que havia d’anar de Vilanova i la Geltrú fins a Mollet per la feina, s’ha queixat que, per arribar-hi, ‘he de passar per una odissea que durarà aquesta setmana o més’. ‘Aquest recorregut dura una hora i deu minuts i, avui, suposo que avui tardaré dues hores o més’, ha explicat resignada. Palmira Hernández ha exposat que no té l’alternativa i que, demà, tornarà a seguir el mateix procés, tot i que assegura que ‘no hi ha dret’.

Sandra Velasco és una usuària que passades les 10 del matí ha arribat a l’estació de Vilanova i la Geltrú després d’haver sortit a dos quarts de 8 de l’estació del Clot de Barcelona. Velasco ha assegurat que ‘el transport en bus ha estat ràpid, tot i que m’he passat la meva estació perquè crec que falta informació perquè per a tots és la primera vegada’. A més, es queixa que quan ha arribat a Sants per agafar l’autobús com li havien dit ha vist que s’havia de dirigir fins a plaça Espanya. ‘Demà segur que hauré de sortir abans’, ha conclòs.

‘Porto tot el matí escoltant la televisió per informar-me’ ha explicat Anna Maria Ros, que a les 10 del matí sortia de Vilanova i la Geltú per anar fins a Barcelona per una visita al metge aquesta tarda. ‘M’he espavilat perquè no vull problemes’, ha dit.

Altres, però, han decidit no agafar el tren i optar per la línia d’autobusos que uneix Vilanova i la Geltrú i Barcelona. ‘Ens han dit que a Gavà la gent s’ha hagut d’esperar molta estona i que l’entrada a la capital està força difícil’, exposa Pepa Gascón. ‘Jo fitxo a l’empresa, i si arribo tard m’he de quedar a recuperar-ho’, ha matisat una altra usuària.