Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Portabella i els tres porquets

Les negociacions per una possible aliança independentista a les eleccions municipals de Barcelona continuen, i coneixent la tendència històrica dels sobiranistes a la fragmentació si finalment s’aconsegueix un pacte es […]

Redacció
Redacció 12/01/2011

Les negociacions per una possible aliança independentista a les eleccions municipals de Barcelona continuen, i coneixent la tendència històrica dels sobiranistes a la fragmentació si finalment s’aconsegueix un pacte es podria considerar un miracle. Tot i això, tant ERC com SI, Reagrupament i la CUP continuen mantenint intenses reunions per poder trobar punts en comú i articular un pacte municipal que els beneficiaria a tots.

En un esmorzar amb la premsa aquest dilluns, Portabella ha repetit que les negociacions es troben prou avançades com per ser optimistes, però tot està a la vegada massa verd com per donar-ho per fet. El líder republicà no tanca la porta a realitzar la coalició amb només algunes de les formacions independentistes amb les que estan parlant, i ha avançat que un dels grans cavalls de batalla està essent la marca electoral sota la qual es presentarien, que podria ser nova o bé una suma de sigles.

Respecte al nom de l’aliança, el líder municipal d’ERC ha marcat perfil propi utilitzant hàbilment com a metàfora el conte dels tres porquets. Segons aquesta analogia, en aquest conte de les primàries ‘nosaltres tenim la casa de maons dels tres porquets’, en referència a la denominació ERC, amb vuitanta anys d’història i una trajectòria municipalista dilatada, i per tant correspondria als partits propietaris dels habitatges de ‘palla’ i de ‘fusta’ arrecerar-se a l’únic habitatge sòlid per poder escapar del llop.