Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Els trens d’alta velocitat trigaran més en el nou tram d’AVE entre València i Castelló que els Euromeds

Redacció | Segons els horaris de la mateixa Renfe, per recórrer els 70 quilòmetres que s'inauguren d'alta velocitat, els AVE trigaran més que els actuals Euromed.

Redacció
Redacció 23/01/2018
Fins ara la línia Madrid-València permetia fer aquest recorregut en 90 minuts. Els passatgers que necessitaven arribar fins a Castelló, agafaven un Euromed que trigava 38 minuts més. A partir d'ara, aquest segon trajecte es podrà fer amb el mateix AVE, però trigarà 42 minuts.
 
L'únic avantatge el tindran els passatgers procedents de Madrid, que no hauran de baixar del tren per arribar a Castelló, i suposarà retallar una mitja hora de viatge.
 
Viatge amb Rajoy
 
Tot i això, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha qualificat el nou tram com “una nova fita de l'alta velocitat a Espanya”. El govern espanyol també ha assegurat que és un pas més en el desenvolupament del Corredor Mediterrani.
 
De la Serna ha viatjat amb el president del Gobierno, Mariano Rajoy des de Madrid i han fet una parada a València, on han pujat el president valencià, Ximo Puig, i el delegat del govern espanyol a la comunitat, Juan Carlos Moragues.
 
El servei arriba 11 anys després de la primera data que va donar el Ministeri de Foment.