Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Els treballadors de Seat decidiran en referèndum si se’ls congela el sou per optar a fabricar l’Audi Q3

El comitè d’empresa de la companyia Seat ha decidit preguntar als treballadors de la companyia per tal que es posicionin sobre la congelació salarial durant dos any a canvi de l’adjudicació de l’Audi Q3, el nou model que podria fabricar-se a Martorell. El referèndum, que està previst que es celebri a partir del dimecres durant el primer torn del mati fins les primeres hores del dijous 19, vincula la congelació salarial durant el 2009 i el 2010 a què s’adjudiqui la fabricació de l’Audi Q3. D’aquesta manera i segons la proposta de pregunta d’UGT, l’empresa es comprometria a que el 2011 es recuperi el poder adquisitiu perdut a través d’un increment salarial i d’una paga complementària única i fora de les taules salarials, que estaria fixada en una forquilla entre 200 i 500 euros per treballador. La consulta arriba després que la companyia ajornés l’assignació del nou model a Martorell degut a les desavinences sindicals.

Redacció
Redacció 17/03/2009

Poc abans de les 3 de la tarda d’aquest dilluns, la direcció de la companyia d’automoció ha rebutjat el contingut de la proposta presentada per la representació de CCOO, cosa que ha fet que els membres del comitè d’empresa hagin limitat el debat intern a la proposta presentada per la UGT i acceptada per la empresa el 9 de març passat.

Després d’un llarg debat intern dels representants sindicals que s’ha allargat fins prop de les 7 de la tarda d’aquest dilluns, els membres del comitè han fet una votació que ha donat suport a la proposta d’UGT per 21 vot a favor i 8 en contra.

El comitè d’empresa està format per 21 càrrecs de la UGT, 14 de CCOO i 9 de la CGT. Matias Carnero ha explicat que el resultat de la votació posa sobre la taula la divisió interna de CCOO, atès que en el moment de la votació fins a un total de 6 representants de CCOO han abandonat la reunió, segons ha explicat el dirigent de la UGT.

La pregunta que es presentarà a votació indica que es tracta d’un referèndum vinculant per acceptar o no la proposta presentada el dia 9 d’aquest mes davant el consorci de la direcció. La votació es farà a partir de les 5h45 de la matinada d’aquest dimecres fins a les 2h30 de la nit entre dijous i divendres.

Manolo Gálvez de CCOO ha manifestat a l’ACN que la congelació salarial ‘no està condicionada’ a l’adjudicació del Q3 per part de la direcció del grup Volkswagen i que aquesta condició ha estat imposada per la direcció de Seat.