Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Els treballadors de Pirelli fan una botifarrada contra l’ERO

Els treballadors de Pirelli estan fent aquest dimarts una botifarrada reivindicativa per protestar contra l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que preveu l’acomiadament d’un total de 280 treballadors, un 30% de la plantilla de Manresa. Joan Oller, membre sindical de la USOC a Pirelli, ha explicat que la plantilla vol demostrar a l’empresa que està en ‘posició de lluita’ i contra un expedient que considera ‘injustificat’. Els treballadors també han començat a preparar les tendes de campanya en què faran nit aquesta matinada a la plaça que hi ha situada just al davant de la fàbrica. A més, han avançat que aquest dimarts tenen previst fer una altra acció reivindicativa.

Redacció
Redacció 18/11/2008

Cap a quarts de dotze del migdia una trentena de treballadors de Pirelli començaven a coure les botifarres al davant de la fàbrica per ja tenir-les a punt per als companys que havien de sortir de treballar a la una. En total tenen previst fer un miler de botifarres, entre negres i blanques.

Joan Oller, membre sindical de la USOC a Pirelli, ha comentat que la botifarrada és una altra manera de demostrar que la plantilla està ‘totalment’ contra l’ERO. Oller ha subratllat que és important que els treballadors donin suport a les mobilitzacions per tal que l’empresa s’adoni que ‘estem en posició de lluita’.

Oller ha valorat de forma positiva les mobilitzacions que s’han dut a terme fins al moment però ha demanat encara ‘més suport’ per part dels treballadors. També ha reclamat més ‘atenció’ per part del Govern per tal que ‘faci tot el possible’ perquè l’impacte social de l’ERO sigui el menor possible.

Joan Oller ha reiterat que la plantilla de Pirelli està seguint el ‘camí correcte’ i que pensen seguir lluitant amb la ‘mateixa força’ per tal que l’empresa retiri l’expedient de regulació d’ocupació.

La passada matinada alguns treballadors de Pirelli també ja van començar a muntar les tendes de campanya en què preveuen passar aquesta nit just al davant de la fàbrica de Manresa.