Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Els transports públics de Lleida comptaran amb una tarificació integrada a partir de febrer

La demarcació de Lleida gaudirà d’una tarifació integrada dels transports públics a partir de febrer. Concretament, aquesta integració començarà a implantar-se en dues línies de la comarca del Segrià que ‘encara no s’han decidit’, tal com ha explicat el president del Consell Comarcal del Segrià, Ricard Pons. Aquest anunci s’ha fet aquest dilluns durant el Consell d’Alcaldes del Segrià. La demarcació de Lleida es dividirà en dues zones tarifàries. La primera cobrirà quinze quilòmetres a la rodona de Lleida ciutat i a partir dels quinze quilòmetres, serà la zona número 2. A partir del febrer es podrà comprar la targeta T-Mes que, com el seu nom indica, serà vàlida per efectuar un nombre il·limitat de viatges durant un mes dins la zona corresponent.

Redacció 18/12/2007

Durant el Consell d’Alcaldes, s’ha anunciat també que es preveu constituir cap a finals de gener la Societat Gestora de l’Aeroport Lleida-Alguaire que estaria formada pel Consell Comarcal del Segrià, els ajuntaments de Lleida i Alguaire (Segrià), la Diputació de Lleida, la Cambra de Comerç i la Generalitat de Catalunya. Aquesta societat aportaria el 49% dels 600.000 euros de capital social mentre que Aeroports Públics de Catalunya aportarien el 51% restant. La seu de la societat estaria instal·lada a Alguaire.

Pel que fa referència al transport integrat, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que s’està estudiant quines tarifes establir en la primera corona i que ‘avui en la comissió d’Hisenda de l’Ajuntament de Lleida es debatran les tarifes del transport que tocaria actualitzar al gener’ però a causa d’aquesta integració ‘les noves targetes les farem pensant en aquest consorci i en aquesta integració tarifària pel que fa a la primera corona’.

Enguany, el transport públic ha registrat un augment considerable de viatgers. En concret l’han utilitzat 124.000 viatgers més que l’any passat, és a dir, l’ús ha augmentat un 20,90%. En total, el Segrià ‘després de l’àrea metropolitana de Barcelona som qui movem més passatgers amb 6.600.000 anuals’. Pel que fa al transport públic nocturn, el president del Consell Comarcal del Segrià ha reconegut que ‘cal ampliar aquest servei sobretot per les festes nadalenques i a l’estiu que és quan més s’utilitza, sobretot pels joves’. El pressupost per l’any 2008 és d’1.800.000 euros que aniran ‘a càrrec del Govern de la Generalitat en un 85% i en un 15% als municipis de la comarca’.

Entre d’altres punts, s’ha destacat també el conveni signat amb l’Ajuntament d’Alcanó per la creació del Centre d’Animals d’Alcanó. Es faria en dues fases i es preveu que el pressupost total sigui d’1.200.000 euros.

Pel que fa a l’abocador de Montoliu, ja s’han iniciat les obres del tercer dic i s’està preparant el plec de clàusules pel proper concurs que es durà a terme entre el gener i el febrer per adjudicar l’ampliació de l’abocador per 3.200.000 euros.

Finalment, l’alcalde de Torrefarrera (Segrià), Alejandro Mir, ha demanat que tots aquells ajuntaments que vulguin contenidors soterrats ‘ho facin saber quan abans millor’ per tal de dissenyar un estudi de ‘com portar a terme aquesta obra’. Mir ha avançat que aproximadament el preu seria d’uns ’55 euros mensuals durant quinze o vint anys per boca’.