Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Els tentacles de l’Estat intoxiquen els mitjans per atemorir les entitats sobiranistes

La separació de poders a l’Estat espanyol entre el braç polític i el judicial, i fins i tot les relacions entre els dos braços i els mitjans de comunicació de l’establishment porten anys en dubte. L’enèsim capítol que ha creat suspicàcies és l’ocasionat per la informació que publicaven els diaris el passat 3 de febrer a partir d’una informació d’Europa Press: “L’audiència Nacional investiga l’ANC, l’AMI i l’ACM per sedició”. Una filtració que sap tothom, excepte les tres entitats implicades, com a mínim oficialment, perquè dues setmanes després que es conegui, les tres afirmen a directe!cat que ningú les ha informat de res. 

Redacció
Redacció 20/02/2016

Investigació oberta

Les informacions deien que la Fiscalia General de l’Estat havia sol·licitat diligències al jutge sobre la possibilitat que les entitats haguessin impulsat mocions de suport a la resolució de ruptura del 9 de novembre passat, cosa que podria ser “delicte de sedició i rebel·lió”. Al seu torn, segons les informacions, l’Audiència Nacional va ordenar a la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra que investiguessin l'ANC, l'AMI i l'ACM.

Amb quina intencionalitat s'ha filtrat la informació? 

Si bé en aquest punt del cas les tres organitzacions no haurien de ser informades encara, el fet que s’hagi filtrat torna a posar en qüestió la imparcialitat de la justícia i la possible intencionalitat amenaçadora o intimidatòria de la informació. A banda, el govern espanyol en funcions pot presumir que l’Estat continua combatent el ‘desafío soberanista’ enmig de les negociacions per la investidura. L’inici d’una investigació, a més, també sorprèn tenint en compte que la pròpia Audiència Nacional ha arxivat processos judicials contra ajuntaments com el de Sant Cugat o Igualada per l’aprovació d’una moció de suport a la declaració del 9N. 

Relacionats