Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Els taxis no treballaran en dia lliure durant el Bread&Butter

El 95% dels taxistes de Barcelona han seguit la convocatòria del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) i han respectat el seu dia de festa durant el qual no han treballat, segons fonts sindicals. El STAC així ho demanava per mostrar el seu rebuig a la mesura de liberalització adoptada ‘unilaterlament’ per l’Institut Metropolità del Taxi (IMT) que permetia a tots els taxis de la flota metropolitana, uns 10.500, treballar, encara que el seu número de llicència els obligui a fer el dia de descans setmanal, durant els tres dies que se celebra a la ciutat la fira de moda Bread&Butter.

Redacció 17/01/2008

El sindicat assegura que ha fet un seguiment durant tot el matí d’aquest dimecres i que ha comprovat que els taxis que estaven treballant eren tant sols una mica més d’un 4% respecte al nombre de vehicles que estarien en servei si TMB no hagués aplicat el decret de liberalització. Segons el STAC, aquests resultats demostren que ‘mesures com aquestes han de ser consensuades amb les organitzacions representatives del sector tal i com s’ha fet en d’altres ocasions’.

El sindicat es mostra contrari a la mesura, en primer lloc, perquè no ha estat consensuada amb els sindicats, i en segon lloc, també, perquè no s’ha tingut en compte la caiguda de feina que es dóna en el sector durant el més de gener i que pot arribar a ser de fins a un 25%.

El STAC insisteix en la necessitat de negociar un calendari laboral perquè totes les parts acordin quins festius de entre setmana han de ser treballats pel 50% de la flota i quines són les fires en què es pot liberalitzar la flota de taxis.