Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Els sindicats exigeixen a Maragall que retiri la proposta de les hores extres

Els sindicats de l’ensenyament (USTEC.STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT, CGT) consideren que l’anunci del conseller Ernest Maragall de congelar temporalment la proposta de fer hores extres és una ‘nova maniobra’ del titular d’Educació per ‘confondre’ al professorat i a la societat en general per intentar ‘afeblir’ les mobilitzacions. Com que ‘congelar no és retirar’, els sindicats segueixen exigint que el Departament garanteixi la retirada plena de la mesura i que sigui en el si de la mesa sectorial amb els ‘representants legítims del professorat’ on es decideixi qualsevol nova proposta sobre l’horari del professorat.

Redacció
Redacció 11/03/2009

En un comunicat conjunt, els cinc sindicats han fet una crida a la participació del professorat a les noves mobilitzacions i a la vaga convocada pel 19 de març que, asseguren, ‘va molt més enllà d’aquesta mesura’ de poder ampliar de forma ‘suposadament voluntària’ l’horari lectiu dels mestres i professors.

Lamenten també que l’anunci del conseller no impliqui cap ‘canvi real’ en la política educativa i de personal impulsada pel Departament, tot i que sí que creuen que l’actitud del conseller demostra que l’oposició del professorat pot fer canviar les coses. Finalment, els sindicats exigeixen també un cop més la dimissió del conseller.