Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Els sindicats espanyols tornen a oblidar Catalunya l’1 de maig

Com cada any, els sindicats majoritaris espanyols, CCOO i UGT organitzen la manifestació de l’1 de maig pels carrers de Barcelona. La manifestació sindical d’enguany transcorre sota la pancarta “Precarietat és explotació. Treball i salaris dignes + Protecció social” , unes reivindicacions del tot justes però que obliden l’eix nacional, que és el que ha marcat la diferència durant els darrers anys.

Redacció
Redacció 01/05/2015

La mateixa manifestació a Barcelona que a Burgos

El lema de la manifestació a Barcelona és assimilable al de la manifestació que es pugui fer a Burgos, Sevilla, Valladolid, A Coruña. Madrid o qualsevol altra capital espanyola que pateix aquesta minva de drets. Les manifestacions transcorreran amb un seguiment similar al d’altres anys i tant bon punt acabi la jornada festiva, el dia següent ningú no en parlarà més.

A Catalunya, però, els darrers anys aquestes reivindicacions socials han estat impulsades des del paraigua del moviment sobiranista, que basa el pilar més important del seu projecte en l’objectiu de construir un país nou i socialment més just. El moviment d'alliberació nacional ha esdevingut, doncs, el principal motor de reivindicació social del país, per molt que aquests sindicats ho vulguin ocultar.