Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els sindicats demanen la retirada de la Llei d’Educació per l”èxit’ de la vaga

|

- Publicitat -

Els sindicats de docents que han cridat la comunitat educativa a la vaga han fet balanç de la mobilització, que ha superat el 50% de seguiment a la majoria del territori, amb una especial incidència en l’educació secundària, on els instituts han quedat pràcticament paralitzats, segons les seves dades, encara que la conselleria d’Educació ha reduït la xifra al 17%.

Davant d’aquests resultats, els sindicats demanen al conseller que deixi de banda l”actitud prepotent’ dels últims mesos, en paraules del portaveu de ASPEPC-SPS, Xavier Massó, i retiri el projecte, amb la intenció d’obrir un nou procés de diàleg amb tota la comunitat educativa, que porti cap a un nou plantejament de la reforma legislativa, perquè en cas contrari, continuaran les mobilitzacions.

Publicitat

Segons els sindicats, la nova negociació ha de servir per aconseguir un text legislatiu que tingui com a eix vertebrador el sistema públic i resolgui els problemes reals de l’educació, que no sigui ‘privatitzadora’ ni ‘mercantilista’, millori els resultats escolars dels alumnes catalans i sigui equitativa, segons Cañadell.

Xavier Massó, convençut que la LEC ‘està ferida de mort’, ha afegit que un conseller que ‘es consideri democràtic’ no pot girar l’esquena al clamor de la comunitat educativa, que ha rebutjat de forma clara aquesta llei. També ha manifestat que molts professors han rebut ‘amenaces i pressions’ perquè es desmarquessin de l’aturada.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut