Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els sindicats acusen a Corbacho de crear ‘cortines de fum’ davant la crisi

|

- Publicitat -

Camil Ros considera que les declaracions de Corbacho estan ‘fora de lloc’. A més, alerta sobre la situació de les persones afectades per un ERO temporal que, si la situació va a pitjor, podrien trobar-se sense prestació d’atur. Des de CCOO, la secretària de Socioeconomía, Cristina Faciaben, ha criticat que ‘en aquest país’ s’intenten solucionar els problemes generats per l’atur ‘només amb ERO, reformant-los o adaptant-los’. Faciaben coincideix amb Ros i afirma que és prioritari posar en marxa polítiques ‘actives i passives’, és a dir, augmentar la ‘protecció social’ de les persones que perdin la feina i en un moment donat, puguin arribar a perdre la prestació d’atur.

D’altra banda, Faciaben ha aclarit que CCOO no està en contra d’una mesura ‘en aquesta línia’ però recorda que els treballadors majors de 50 anys, els més afectats pels ERO, són persones amb experiència que poden aportar un important ‘capital humà’ i per tant, no poden ser ‘expulsats massivament’ del mercat de treball.

Publicitat

Si no es fa alguna cosa al respecte, es pot produir ‘un empobriment de la mà d’obra a Catalunya’ i pot suposar, en molts casos, ‘una despesa afegida per l’Estat’ que haurà de subvencionar els ERO i les jubilacions anticipades a partir dels 60 anys. Això sí, Faciaben ha demanat ‘cautela’ davant la reforma legal plantejada per Corbacho i ha advertit que haurà de passar ‘obligatòriament’ pel diàleg i la concertació social.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut