Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Els serveis d’intel·ligència de la Generalitat avancen a pas ferm

Dins el full de ruta que marca el ritme de la construcció de les estructures d'Estat hi ha la creació de l'Agència de Ciberseguretat, aprovada avui al Parlament amb els 97 vots de JxSí, PSC, CSQP i CUP, que és l'avantsala dels futurs serveis d'intel·ligència que protegiran les dades de les persones, empreses, entitats i institucions públiques del país.

Redacció
Redacció 20/10/2016
Una estructura imprescindible

El pas ferm i decidit cap a la República catalana mereix tota la seguretat possible, davant els possibles atacs informàtics que poden afectar el dia a dia dels ciutadans de Catalunya, o de les seves institucions, la consellera de Presidència, Neus Muntè, es reafirmava en la creació de l'Agència davant les “diverses amenaces que posen en perill el sistema” d'informació i les seves dades.

Serveis d'intel·ligència

L'Agència de Ciberseguretat és el primer pas que dotarà de força el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i serà la base dels serveis d'intel·ligència de la Catalunya independent. Un procés que s'està desenvolupant amb la màxima discreció i cooperació entre el Govern i la CUP.

Un antecedent per accelerar el ritme

Molts recordaran que durant la consulta del 9N la Generalitat va denunciar atacs cibernètics de “primer ordre mundial” que ni de bon tros varen ser obra de “hackers aficionats”. Si l'ANC i Òmnium ja van ser víctimes d'atacs internacionals, el mateix Govern va contemplar com la web oficial de la Generalitat va deixar de funcionar els dies abans de la consulta. Uns atacs que el dia 9 de novembre que es van equiparar als que va rebre els Estats Units aquell mateix dia com es pot veure en aquest mapa.
 

Relacionats