Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Els resultats a les urnes gallegues provoquen la dimissió de Touriño

Emilio Pérez Touriño ha anunciat aquest dilluns la seva dimissió com a secretari general del PSdG després de perdre un escó a les eleccions i deixar la Xunta a mans del PP. A les acaballes de la nit electoral, Touriño va rebre una trucada del secretari general del PSOE i president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que li va agrair els serveis prestats i li va indicar que havia d’abandonar les seves responsabilitats al partit. L’expresident ha comunicat la decisió als seus companys a la reunió de l’executiva nacional dels socialistes gallecs.

Redacció
Redacció 02/03/2009

Primera víctima de les eleccions gallegues: el president en funcions, Emilio Pérez Touriño. Ahir, després del recompte de vots,  ja havia reconegut davant els mitjans de comunicació els mals resultats obtinguts a les eleccions, després d’haver aconseguit 24 escons, un menys que als comicis del 2005.

A més, el PP de Galícia també va sumar un escó més per la província de la Corunya que li va arrabassar al BNG i, per tant, va aconseguir els 39 diputats a la cambra gallega.