Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Els ramaders diuen patir mòbing per part de l’administració perquè deixin la professió

El sindicat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya han decidit fer un enviament massiu de cartes als ajuntaments catalans per tal d’explicar la importància de la seva professió i de l’activitat ramadera. Aquesta acció es justifica perquè creuen que les administracions els estan fent mòbing i els estan pressionant per amb l’obligació d’obligar-los a plegar. Ho fan sobretot moguts per les dificultats que s’han trobat per l’aplicació de la nova llei de benestar animal, que obliga a ampliar un 25% les granges de porcs.

Redacció
Redacció 06/03/2009

El sindicat afirma que la normativa és ja de per si molt restrictiva per a les explotacions i ara la situació es pot agreujar amb l’aplicació d’aquesta nova norma.

El seu portaveu, Salvi Gasull, assegura que ‘la situació de compliment de la normativa de benestar animal’ és ‘aprofitada per posar pals a les rodes a la continuïtat de l’activitat’ ramadera. Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya alerta que en els últims tres anys a les comarques de Girona ja s’han tancat un 20% de les granges i ara hi queden unes 950 explotacions porcines.