Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Els promotors musicals denuncien a l’SGAE pel cobrament del 10% de taquilla dels concerts

L’Associació de Promotors Musicals afirma que part del que costa una entrada per assistir a un concert va a parar a les arques de l’SGAE (Societat General d’Autors). En teoria la recaptació dels concerts van a parar als autors de la música, però no sembla ser tan així. Així, l’Associació de Promotors Musicals creu torbar-se davant d’una injustícia que no succeeix a altres països de la Unió Europea o als mateixos Estats Units d’Amèrica. Tanmateix, l’APM denuncia que el 10% de taquilla que es queda l’SGAE és abusiu i en vol posar-ne fi. Per aconseguir-ho ha presentat una denúncia davant de l’Audiència Nacional.

Redacció
Redacció 13/09/2007

L’Associació de Promotors Musicals (APM) ha presentat una denúncia davant de l’Audiència Nacional per considerar que la Societat General d’Autors (SGAE) els esta aplicant unes condicions abusives sobre els contractes dels diferents concerts que organitzen. A més d’una fiança prèvia han pagar a l’entitat un 10% del que recapten a taquilla. La decisió ha estat després que el Tribunal de Defensa de la Competència (TDC) donés la raó a l’SGAE en aquest enfrontament. L’APM defensa els interessos dels promotors musicals i compta amb 37 empreses associades entre les quals destaquen Advances Music, Concert Tour o Doctor Music.

L’APM denuncia que el 10% de taquilla que es queda l’SGAE és abusiu si es té en compte que als EEUU o al Regne Unit els organitzadors de concerts només han de pagar un 3% pel mateix concepte i a la Unió Europea no es passa d’un 5%. A més, els promotors critiquen especialment la normativa que limita la seva capacitat de negociació ja que quan volen contractar un artista estranger no poden tractar directament amb la societat d’autors del país d’origen sinó que ho han de fer a través de l’SGAE.