Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Els promotors de la Vegueria Penedès lamenten que el Parlament els hagi ‘donat l’esquena’

El president de la Plataforma per la Vegueria del Penedès, Fèlix Simon, ha mostrat el seu ‘emprenyament’ per la votació de la Llei de vegueries, en una aprovació que considera que ‘ha donat l’esquena’ a aquest territori. De fet, els representants de la plataforma han visualitzat el seu posicionament contrari a la llei posant-se d’esquenes al Ple des de la tribuna de convidats. Simon ha carregat especialment contra ERC per votar contra la moció de CiU a favor de la Vegueria Penedès, i ha assegurat que aquesta llei ‘no servirà per a res’ i quedarà ‘en un calaix’. ‘Ens feia il·lusió figurar en una llista virtual, però l’èxit ja l’hem tingut, se’ns ha reconegut com a àmbit funcional i això ja no ens ho nega ningú’, ha conclòs.

Redacció
Redacció 28/07/2010

En declaracions al Parlament després de la votació de la Llei de vegueries, Simon ha lamentat que ‘un territori fa els deures, els seus representants, 64 ajuntaments, tots els consellers comarcals, el 92% de la població demana el que és just, i 68 diputats ens donen l’esquena’. ‘El Parlament dóna l’esquena al territori i en democràcia és inacceptable’, ha dit, ‘ho sento, però estic molt emprenyat’.

Simon s’ha declarat ‘preocupat’, perquè ‘crèiem que la sobirania estava en el poble i veiem que seguim en una partitocràcia’. A més, ha afegit hi ha ‘uns partits minoritaris que formen part del Govern que són bàsicament escolanets’, fent especialment crítica a ERC, que ha entrat ‘en un conflicte greu per la seva contradicció de fer un discurs al Penedès i no té lògica que es comporti d’aquesta manera’.

El president de la Plataforma per la Vegueria del Penedès ha remarcat que ells sempre han mantingut un discurs ‘pacífic i tranquil’ i que han ofert ‘diàleg’, mentre que els qui han votat ‘en contra’ d’una esmena de CiU per la vegueria del Penedès ‘en contra en cap moment han argument res que justifiqui la seva decisió’. ‘És un insult, és denigrant, crec que a les eleccions algú ho tindrà present i al Penedès recordarem el que ha votat cadascú’, ha dit.

De tota manera, Simon creu que la Llei de vegueries ‘a la pràctica no servirà per a res’. ‘A nosaltres ens feia il·lusió figurar en una llista de forma virtual, però l’èxit ja l’hem tingut, se’ns ha reconegut al Parlament com a àmbit funcional i això ja no ens ho nega ningú’, ha assegurat. Simon creu que la llei acabarà en un ‘calaix’ i espera que ‘algun dia algú es prengui seriosament l’organització territorial’ i ‘aleshores segur que hi serem a primera fila com tots els altres’.