Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El bicing mor d’èxit

La iniciativa del Bicing, que permet als usuaris utilitzar bicicletes com a transport públic a la ciutat de Barcelona, està morint d’èxit. Les previsions inicials estan totalment desbordades, i mentre […]

Redacció
Redacció 09/07/2007

La iniciativa del Bicing, que permet als usuaris utilitzar bicicletes com a transport públic a la ciutat de Barcelona, està morint d’èxit.

Les previsions inicials estan totalment desbordades, i mentre el nombre d’usuaris ha crescut exponencialment, les bicicletes, estacions i equips de manteniment creixen a un ritme ben lent, segons unes previsions inicials que ja no serveixen.

Les 10 utilitzacions diàries per bicicleta han passat a 17, i els usuaris es queixen de la dificultat de trobar bicicleta a determinades hores del dia, com el blocaire Mai9, que no va trobar bicicleta a cap de les 15 estacions més properes d’on viu.

Entre les queixes més habituals dels usuaris hi ha l’estat de les bicicletes, amb rodes desinflades i amb el portaequipatges trencat, així com el sistema informàtic que fa funcionar les estacions, que sovint determina que no hi ha bicicletes a les estacions quan realment n’hi ha, de manera que l’usuari no pot endur-se cap bici de la parada perquè el sistema informàtic no ho permet.

Esperem que l’Ajuntament de Barcelona sigui capaç de reorientar el bicing i dotar-lo de les inversions que facin falta. Seria una llastima que la iniciativa més ecològica de la ciutat morís, literalment, de l’èxit aconseguit.