Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Els principals dirigents catalans escriuen amb “lletres molt grans d’or” paraules de condol a Cruyff

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, agraeix les aportacions de l'extècnic “a la mirada col·lectiva sobre el món i el futur” en visitar l'espai de condolences al Camp Nou.

Redacció
Redacció 26/03/2016

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha agraït aquest dissabte les aportacions de Johan Cruyff “a la mirada col·lectiva sobre el món i el futur, no tenim dret a oblidar-les”. Ho ha dit en visitar l'espai de condolences al Camp Nou en memòria de l'extècnic i exjugador holandès del FC Barcelona, que va morir aquest dijous a Barcelona “l'aportació generosa al proïsme i l'aposta pel talent col·lectiu que s'esforça per crear bellesa”. “Amb lletres molt grans, d'or, gràcies”, ha resolt Puigdemont.

Munté: “Excel·lent ambaixador de Catalunya”

Neus Munté ha dit de Cruyff que va ser “un excel·lent ambaixador del Barça, del futbol i de Catalunya”. Munté ha recordat la tasca del tècnic holandès al capdavant de la selecció catalana i la seva distinció amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. “La mort de Cruyff suposa una gran pèrdua pel món del futbol, però també per a tot el país, ja que es tracta d'una persona que va aportar èxits i prestigi a l'esport català, i va contribuir així a donar una important projecció internacional de Catalunya”.

Mas: “Mestre del futbol i català per convicció”

L'expresident de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, tampoc s'ha volgut perdre l'últim adéu a Cruyff i ha desvetllat les paraules que ha posat al llibre d'honor dedicat a “l'holandès volador”. “Cruyff mestre del futbol, perquè ho era; català per convicció, ja que era un català d'acollida i va exercir-ho i demostrar-ho en moltes ocasions; i portador d'energia positiva”, ha enumerat Mas. “Cruyff transmetia aquesta energia, ganes de viure, il·lusió per fer les coses i compromís per fer-ne d'altres d'importants al servei de molta gent”, ha puntualitzat l'expresident de la Generalitat. “I, tot, sobretot amb aquest fil conductor que era el futbol, la seva gran passió”, ha afegit amb emoció Mas.

Asens: “Va triar Barcelona com a casa seva”

Per la seva banda, l'alcalde accidental de Barcelona, Jaume Asens, ha afirmat que l'Ajuntament de Barcelona vol expressar a Cruyff “l'agraïment per haver triat la ciutat com a casa seva”. Asens ha volgut agrair també el compromís de Cruyff amb el país i amb la defensa del dret a decidir. “Per haver estat un director d'orquestra que va fer somniar tants catalans i que va fer que molta gent, com jo mateix, s'apropés al món del futbol i aprengués a estimar-lo”, ha valorat l'alcalde accidental de Barcelona.

Joan Tardà: “Era un dels nostres”

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha definit Cruyff com “un dels nostres, un ciutadà més de Catalunya”. “Va ajudar-nos a entendre que era possible guanyar”, ha agraït Tardà. “Nosaltres avui hem volgut transmetre aquest reconeixement en nom del republicanisme català. El tindrem sempre en la memòria i serà part de l'imaginari dels catalans, dels d'ara i dels que vindran”, ha vaticinat el diputat d'ERC.