Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Els primers focs de l’estiu a Catalunya

Dos incendis importants han cremat entre els dos gairebé 1.000 hectàrees a Mont-roig del Camp i a Navàs. El foc de Mont-Roig va obligar a desallotjar, de manera preventiva, 3.000 persones, tot i que gairebé totes han pogut dormir a casa seva. L’altre incendi va començar a cremar des de quarts de sis de la tarda d’aquest dimecres a Navàs, a la comarca del Bages, i ha calcinat 300 hectàrees de vegetació.

Redacció
Redacció 05/07/2007

Malauradament ja hem de parlar del primer foc d’aquest estiu a Catalunya. Les flames han afectat les poblacions de Mont-roig del Camp, que han cremat més de 600 hectàrees. Aquest matí, però, els bombers ja han aconseguit apagar la totalitat de les flames que van començar cap a les dues del migdia d’ahir i segueixen remullant els terrenys afectats. Les tasques d’extinció han mobilitzat 41 dotacions terrestres i 11 d’aèries. Sortosament, a part de l’ensurt, no hi ha ferits de consideració, segons la Direcció General d’Emergències, i dues persones han hagut de ser ateses per inhalació de fum i dos bombers per cremades lleus, de primer grau.

El foc de Mont-Roig va obligar a desallotjar, de manera preventiva, 3.000 persones, tot i que gairebé totes han pogut dormir a casa seva. La Generalitat ha apuntat que els dos incendis haurien estat provocats.

Caos en transport públic i privat

El foc de Mont-roig ha portat el caos als transports. S’ha tallat l’autopista AP-7 entre Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant en els dos sentits i ha format cues de fins a trenta quilòmetres. També s’ha tallat la N-340 entre l’Hospitalet de l’Infant i Mont-roig del Camp. Per la seva part, el servei ferroviari entre Mont-roig del Camp i l’Hospitalet de l’Infant també ha estat interromput com a mesura preventiva, cosa que ha deixat aturats nou trens de mitjana i llarga distància.

El foc de Navàs

L’altre incendi important és el que va començar a cremar des de quarts de sis de la tarda d’aquest dimecres a Navàs, a la comarca del Bages, i que ha calcinat 300 hectàrees de vegetació. També sembla que ha estat provocat, ja que el foc es va iniciar als marges de la carretera C-55. S’hi han desplaçat 54 dotacions terrestres dels bombers i tretze mitjans aeris, entre els quals hi havia dos hidroavions provinents de les Balears i de Saragossa. Les flames han cremat terreny dels termes de Navàs, Pinós i Cardona.