Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Els preus dels habitatges de segona mà a Barcelona han baixat un 2%, segons el sector immobiliari

Les darreres dades de l’estudi trimestral de Comprarcasa mostren que els preus dels habitatges de segona a Barcelona han baixat un 2% del juliol al setembre, amb la qual cosa el preu per metre quadrat se situa en els 5.047 euros, davant dels 5.179 euros de l’anterior trimestre. En relació amb el tercer trimestre del 2006, aquests s’han incrementat un 2%, xifra que se situa per primer cop per sota de l’IPC. En aquest sentit, el president del Col·legi Oficial d’APIs de Barcelona i membre de Comprarcasa, Joan Ollé, considera que el reajustament dels preus pot produir-se un trimestre mes i, per tant, a partir d’ara és el moment, si es té la necessitat, d’aparcar ‘la por’ i ‘recuperar la confiança’.

Redacció
Redacció 20/09/2007

En aquest sentit, Ollé ha apuntat que la previsió és que el preu a partir del proper trimestre ‘no baixi més’, amb la qual cosa s’està donant una situació de ‘recomposició de preus’. Per la seva banda, el president de l’Assemblea local de Comprarcasa Barcelona, Juan Aguilera, ha explicat que l’estabilització dels tipus d’interès juntament amb la pujada moderada dels pisos de segona mà propicien a que sigui un bon moment per a ‘reactivar’ la compra.

Així, durant aquest tercer trimestre la Zona Alta –que compren els districtes de Sarrià-Sant Gervasi i Pedralbes, es manté com la zona més cara de la ciutat amb un preu mitjà per metre quadrat de 7.069 euros, davant dels 3.967 euros/m² que es paguen a Nou Barris, i que la situa com l’àrea més econòmica de la ciutat. En el cas, de la Zona Alta els preus s’han incrementat trimestralment un 1% i en els darrers dotze mesos ho han fet en un 15%. I a Nou Barris, han descendit un 2% en relació amb l’anterior trimestre, mentre que s’han incrementat un 24% en relació amb el juliol-setembre del 2006.

Les pujades més moderades en alguns districtes han compensat les caigudes del cost de l’habitatge en la majoria de les zones. Els districtes que han apujat els preus són; L’Eixample dret amb un 3% fins als 5.353 euros/m²; Sant Andreu, amb un 2%, fins als 4.205 euros/m² i Sants Montjuïc, amb un 1% fins als 4.406 euros/m², juntament amb la Zona Alta.

Ciutat Vella protagonitza la baixada més acusada amb una evolució trimestral del 7% i se situa en els 5.211 euros/m². Set dels onze districtes han experimentat una baixada aquest tercer trimestre i a banda de Ciutat Vella i Nou Barris, s’hi troben Gràcia amb un descens del 6%, 4.755 euros/m²; les Corts, amb un 3%, 4.988 euros/m²; Horta Guinardó, un 1%, 4.309 euros/m², i Sant Martí, un 1%, 5.035 euros/m².

‘Hem perdut l’agulla de navegar’

D’altra banda, Ollé ha explicat en referència a les mesures de lloguer presentades aquest dilluns pel president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i la ministra d’Habitatge, Carme Chacón, que el ‘sembla molt bé’ els esforços que es facin per intentar dotar de major capacitat i fluïdesa el mercat d’habitatge’. Malgrat que ‘hem perdut l”agulla de navegar’, ha afegit. Pel fet que la ràtio d’habitatge a la ciutat de Barcelona és del 20%, amb la qual cosa quan un bé és ‘escàs’ puja de preu i és ‘difícil d’aquirir’, i a l’inrevés.