Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Els pressupostos de la Generalitat per al 2008 pugen a 34.749 milions

Els pressupostos de la Generalitat per a l’any 2008 tenen un volum total de 34.749 milions d’euros, un 7,9% més que l’any anterior, segons ha explicat el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, que també ha afirmat que la inversió serà de gairebé 6.000 milions d’euros. Això suposa una inversió de 715 euros per habitant. Castells ho ha anunciat durant l’acte de lliurament del projecte de llei de pressupostos al president del Parlament, Ernest Benach. El conseller li ha lliurat a través d’una targeta de memòria de 21 MB. Ara comença la tramitació parlamentària dels pressupostos, que acabarà el 21 de desembre amb la seva aprovació definitiva.

Redacció
Redacció 30/10/2007

El projecte de llei de pressupostos de la Generalitat pel 2008 i el de mesures fiscals i financeres han seguit aquest dimarts la seva litúrgia tradicional després de ser aprovats pel Consell de Govern, que s’ha reunit a primera hora del matí. Un cop fet aquest primer pas, els comptes han arribat al Parlament, per una doble via. D’una banda, la més tradicional, una furgoneta els ha portat per caixes, en format paper. El format paper ocupa 15 llibres, 17 volums i 5.870 pàgines. Pesa 14,70 quilos i la mida de la web és de 160 MB.

De l’altra, la targeta de memòria amb que el conseller d’Economia i Finances ha lliurat els dos projectes de llei al president del Parlament. La targeta ocupa un total de 21 MB. Durant aquest acte, Castells ha donat les primeres dades d’un projecte de pressupost que puja a 34.749 milions d’euros, fet que representa entre un 16 i un 17% del PIB de Catalunya. A més, ha avançat que, en matèria d’inversió, gairebé s’arribarà als 6.000 milions d’euros, amb 715 euros per habitant. El conseller també ha destacat la inversió en polítiques socials i ha explicat que aquest any es culminarà amb el pla de sanejament que es va començar l’any 2004.

El conseller ha explicat que el pressupost ‘ha de fer front a una nova situació’, en la qual hi ha un descens dels impostos de base hipotecària i una ‘desacceleració de l’economia’. De tota manera, ha afegit que ‘es poden fer unes previsions satisfactòries’, amb un creixement del 3% que ‘han de fer veure amb optimisme el futur de l’economia’.

Per la seva banda, el president del Parlament, Ernest Benach, que ha recordat la importància del projecte de llei de pressupostos, ha explicat el calendari que aquest mateix dimarts té previst aprovar la Mesa del Parlament per a la seva tramitació. Aquest dimecres es publicarà al Butlletí Oficial del Parlament i de l’1 al 12 de novembre es podran presentar les esmenes a la totalitat.

El debat a totalitat es farà en el Ple del 14 i 15 de novembre. Després de la tramitació de les esmenes a la totalitat i el tràmit en comissió, es farà el debat final en el Ple del 18 al 21 de desembre.

Després de lliurar els dos projectes de llei al president del Parlament, el conseller d’Economia i Finances s’ha reunit amb els grups parlamentaris.