Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Els ploramiques de l’ABC

Aquest dimarts el diari ABC carregava durament contra la conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat a qui acusava directament de ‘vetar’ els diaris ‘ABC’, ‘La Razón’ […]

Redacció
Redacció 02/06/2010

Aquest dimarts el diari ABC carregava durament contra la conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat a qui acusava directament de ‘vetar’ els diaris ‘ABC’, ‘La Razón’ i ‘El Mundo’ en el programa de subscripcions gratuïtes per als joves que fan 18 anys aquest 2010.

Més enllà de discutir la conveniència d’oferir subscripcions de diaris i revistes que no utilitzen la llengua pròpia del país, resulta sorprenent la duresa amb què l”ABC’ ataca el departament de Tresserras. Una informació que obria aquest dimarts la secció Catalunya a l’edició digital del diari i que començava amb una afirmació tant esbiaixada com ‘compartir la línia editorial del tripartit permet l’accés directe a les subvencions públiques. Ho demostra la campanya impulsada per la Conselleria de Cultura de la Generalitat, que ofereix subscripcions gratuïtes a 68.000 joves catalans entre una oferta de 80 publicacions entre les quals no s’inclouen els diaris ‘ABC’, ‘El Mundo’ i ‘La Razón’.

La redactora que signa la notícia, va obviar que cap d’aquests tres mitjans que ara fan el ploramiques perquè la Generalitat els margina no han presentat la sol·licitud corresponent per beneficiar-se’n, tal i com han confirmat fonts de la conselleria a directe!cat. A sobre de mentiders, dropos.