Els periodistes espanyols s'autoprotegeixen per atacar el procés La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Els periodistes espanyols s’autoprotegeixen per atacar el procés

L'associació Drets, un conjunt de professionals del món del dret que neix per defensar la societat catalana dels atacs sistemàtics que pateix en forma d'odi i insults, va denunciar Eduardo Inda per comparar el procés català amb ETA i la Comissió d'arbitratge del periodisme espanyol els ha respost que no emprendran cap acció perquè s'emmarquen en la llibertat d'expressió.

Redacció
Redacció 13/04/2017
A la tertúlia política dirigida per Federico Jiménez Losantos a esRadio del dia 15 de febrer, Eduardo Inda va comparar la violència d’ETA amb la “violència separatista” que segons ell es viu a Catalunya, assegurant que “aquest nivell de violència no s’ha viscut ni al País Basc els anys durs, allà podien matar algun jutge o algun fiscal, que tampoc en van matar o assassinar gaires”. En aquest enllaç es pot veure aquesta intervenció.
 
Un cop rebuda i analitzada la denúncia de Drets, la Comissió d’Arbitratge, que depèn de la Federació d’Associacions de la Premsa d’Espanya (FAPE), ha respost que els desagraden les “expressions desencertades, burdes, molestes i innecessàries, vinguin d'on vinguin, però que entren en l'àmbit de l'opinió” i, per tant, s'emmarquen en el dret a la llibertat d'expressió.

Relacionats