Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Els patriotes de la Caixa volen Rodrigo Rato al capdavant del Caixa Holding

A hores d’ara es tracta d’un vox populi entre el món econòmic i empresarial: Rodrigo Rato, l’exministre d’economia d’Aznar i actual president del Fons Monetari Internacional (FMI) hauria renunciat al seu càrrec per venir a Espanya i fer-se càrrec de el holding de participacions industrials de La Caixa, anomenat Caixa Holding, que cotitzarà en borsa properament. Una imatge paradoxal, la d’un expolític de la dreta espanyolista al capdavant d’un dels pilars econòmics de Catalunya, que de ben segur que no agradarà a milers de catalans que dipositen els seus estalvis a l’entitat catalana.

Redacció
Redacció 04/07/2007

La dimissió del director gerent del FMI Rodrigo Rato va despertar les alarmes i les especulacions del món empresarial, i ara s’ha sabut -tot i que està pendent de confirmacions- que Rato no dirigirà Endesa sinó que s’encarregarà del Caixa Holding, el grup de participacions borsàries que l’entitat bancària catalana té previst treure a cotització el proper mes de novembre.

L’oferta de La Caixa convertiria a Rato en vicepersident executiu del holding a partir del setembre, una oferta que Rato hauria acceptat i provocat la seva renúncia al capdavant del FMI.

A Caixa Holding hi haurà participacions d’empreses líders en els seus sectors, com són Gas Natural (el 35,5% és de La Caixa), Telefónica (5,1%), Repsol (12,5%), Abertis (20,3%), Agbar (23,5%),  a més d’actius com el 94% de Port Aventura.

Sembla que el fitxatge de Rato ha estat propiciat per Ricard Fornesa, que presidirà el Caixa Holding i és proper al Partit Popular. El fitxatge és molt bo estratègicament per La Caixa, ja que a partir d’ara comptarà amb el beneplàcit dels dos grans partits polítics espanyols: Del PP per motius obvis, i del PSOE perquè amb Rato al món empresarial el Partit Popular perd un polític que hagués fet molt mal reincorporant-se a la política activa al costat de Rajoy. Si a més tenim en compte que a La Caixa hi treballa una filla del rei d’Espanya, a l’entitat catalana li bufaran vents totalment favorables a partir del setembre.