Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Els olotins protesten contra la visita del príncep a la ciutat per entregar el premi “Garrotxí de l’Any”

Diverses entitats populars d’Olot han convocat, per al pròxim dijous 28 de juny, una cercavila de protesta contra la visita que el Príncep Felip farà a la comarca de la Garrotxa per fer entrega del premi ‘El Garrotxí de l’Any’. L’acte de protesta començarà a la plaça Rector Ferrer i arribarà fins la Plaça de Braus, on tindrà lloc una botifarrada popular i un concert oberts a tothom.

Redacció
Redacció 26/06/2007

Jordi Gasulla, portaveu de les diferents entitats convocants de la cercavila de protesta contra la visita del Príncep Felip a la ciutat d’Olot, prevista per al pròxim dijous 28 de juny, ha manifestat que l’acte és una manera de mostrar el seu desacord amb el fet que sigui una persona que ‘no ha fet cap mèrit per la ciutat’ qui faci entrega dels premis ‘El Garrotxí de l’Any’.

‘Considerem que hem de protestar festivament, i d’una manera lúdica i alegre, en contra la monarquia i a favor de la República’, ha afegit el portaveu de les entitats.

Els manifestants sortiran de la plaça Rector Ferrer, al davant de l’Església de Sant Esteve, i continuaran pel Firalet fins arribar a la plaça de Braus, on s’ha organitzat una botifarrada oberta a tothom qui vulgui afegir-se a la protesta. Després de la botifarrada hi haurà un concert amb ‘Josep Maria Cantimplora’.

Les entitats organitzadores són: els Maulets, el Jovent Independentista Revolucionari, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, ERC d’Olot, Alternativa per la Garrotxa (ApG), i Estelada 2014.

Segons ha explicat Gasulla, l’entitat Sobirania i Progrés, també ha donat suport públic a la protesta, tot i que no podrà assistir a l’acte de dijous.