Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Els objectius del correllengua són grans!

El proper 19 d’agost, i en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu, que se celebra cada any a Prada del Conflent, es presentarà el Correllengua d’aquest any a càrrec de la Coordinadora d’Assciacions per la Llenguacomençarà l’11 de setembre a Barcelona i finalitzarà el 3 de novembre a Perpinyà. Enguany, el Correllengua es planteja 4 grans objectius.

Redacció
Redacció 05/08/2007

El Correllengua, iniciativa per la llengua que organitza la Coordinadora d’Assciacions per la Llengua (CAL) d’enguany, s’ha m’arcat 4 grans objectius: 1- “evidenciar la fal.làcia que suposen les polítiques secessionistes, l’objectiu final de les quals és arraconar el català”. “Cal insistir en els fonaments històrics, científics i jurídics que avalen la unitat de la llengua” i mostren una especial preocupació pel que pot succeir amb les emissions de TVC o amb l’equivalència de titulacions de català i valencià al sud del país.

2- CAL constata que l’aprovació dels darrers estatuts d’autonomia “ha implicat pocs canvis en matèria lingüística”. Després de repassar el panorama que queda a cada part del territori, més complicat allà on ja ho era, cal “exigir a les administracions competents que reconeguin l’oficialitat del català a tot el territori i també a la UE i que desenvolupin un marc legal i unes polítiques concretes que garanteixin la plena normalització de la llengua catalana”. Així mateix, s’apel.la al paper clau dels parlants per tal de fomentar “hàbits de fidelitat lingüística” i “superar la baixa autoestima i la submissió”.

3- La necessitat de fer del català la llengua comuna de totes i tots els catalans, nascuts aquí o vinguts de fora, sobretot en un moment en què “el marc del bilingüisme ja està superat i que ens trobem en una situació de multilingüisme, amb més de 300 comunitats lingüístiques arreu dels Països Catalans”.

4- Commemorar els 300 anys de la batalla d’Almansa i reivindicar la literatura escrita en català com la protagonista a la Fira de Frankfurt, així com treballar en el sentit de les plataformes en què participa la CAL: la Plataforma pel Català a l’Escola i la Plataforma pel Dret de Decidir.

El proper 19 d’agost, i en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu, que se celebra cada any a Prada del Conflent, es preentarà el Correllengua.