Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Els nyaps del precandidat de Podemos a Catalunya

El conegut activista en temes sanitaris i editor de la revista ‘Cafè amb llet’, Albano Dante Fachín, comença amb mal peu la carrera de fons mitjançant la qual pretén arribar […]

Redacció
Redacció 02/06/2015

El conegut activista en temes sanitaris i editor de la revista ‘Cafè amb llet’, Albano Dante Fachín, comença amb mal peu la carrera de fons mitjançant la qual pretén arribar a la presidència de la Generalitat. Ahir, en una entrevista a El Periódico, va afirmar haver participat en el procés participatiu del 9N de la següent manera: “Cogí una pegatina del 'No al TTIP' y la puse en la urna”. Dante Fachín diu defensar així el dret a decidir-ho tot (i de pas, evita dir que és contrari a la independència), però el cert és que la seva brillant actuació és equiparable a la de posar un tros de xoriço dins el sobre o l’estampeta d’Escrivà de Balaguer  a l'hora de votar.

Demagògia i mitges veritats marca de la casa

Cal lamentar que Dante Fachín utilitzi l’activisme en temes de reivindicació sociosanitària com a trampolí per assolir la capitania de Podemos a Catalunya. I que ho faci carregant durament contra CiU i ERC per la constitució del consorci sanitari de Lleida, amb grans dosis de demagògia i mitges veritats interessades. Boi Ruiz no és cap sant, però després de sembrar la confusió, el precandidat de Podemos evita reconèixer que fa tot just un mes el Parlament, amb els vots de CiU i ERC, es va aturar la constitució d’aquest consorci. És l’ex-editor de la revista ‘Cafè amb llet’ un incompetent en temes sanitaris o és expert en mitges veritats?

Un referèndum sobre el TTIP abans que la independència

El candidat oficialista de Podemos a Catalunya a l’entrevista assegura que si guanya aplicaria algunes mesures immediates, entre elles, un pla de rescat ciutadà, una auditoria ciutadana i un referèndum sobre  el  TTIP  (el tractat comercial que s’està negociant entre Europa i els Estats Units), amb l’argument de “decidir-ho tot”.  No és un tema menor, però sense ser un Estat, no té sentit fer un referèndum sobre una qüestió vers la qual Catalunya no pot decidir,  seria estèril ja que no som –encara- un Estat membre de la Unió Europea i, per tant, no podem fer sentir la nostra veu com a país. Dante Fachí obvia que sense la independència mai tindrem dret a decidir-ho tot.