Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Els nens i nenes poden veure cinema en català a la Franja

El cinema sempre és quelcom que atrau molt als més petits. Per tant, és una molt bona manera per tal de ampliar el contacte dels nois i noies de la Franja de Ponent amb el català. Amb aquesta intenció durant els darrers tres anys un dels projectes més reeixits per a la normalització de la llengua a la Franja és fomentar a consciència  el Cinema Infantil en la llengua dels Països Catalans. Aquesta tardor arriba al cinquè cicle gràcies al compromís del Circuit Urgellenc i el suport de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat. Malgrat l’enorme poder del cinema en castellà, que es ‘menja’ la majoria de les sales, aquesta iniciativa permet que pel·lícules infantils es projectin en català.

Redacció 18/10/2007

Cinema infantil i en català. Això intenta el cinquè cicle de cinema en català que es du a terme gràcies al compromís del Circuit Urgellenc i el suport de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat (SPLGen). Enguany, novament Tamarit de Llitera (per cinquena vegada) i Mequinensa (per quart cop) ofereixen als seus cines cinc pel·lícules en català. Comença Mequinensa el 21 d’octubre i s’afegeix Tamarit el 4 de novembre. A totes dues sales es podrà veure ‘Shrek Tercer’, ‘Doraemon i el Petit Dinosaure’, ‘Bojos pel Surf’, ‘Ratatouille’ i ‘Descobrint els Robinsons’.

La Institució Cultural de la Franja de Ponent se n’encarregarà, com sempre, de la promoció i divulgació i lliurarà centenars d’entrades, de franc, als xiquets i xiquetes de la Llitera, el Baix Cinca i el Matarranya.