Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Els nadons de menys de 6 mesos saben diferenciar idiomes

|

- Publicitat -

Els nens i nenes més petits de 6 mesos, és a dir, els nadons, poden diferenciar idiomes. Això se sap gràcies a un estudi fet a Barcelona amb 20 bebès. Els resultats s’han publicat a la revista Science i són molt interessants. Els nadons no escolten les veus; és a dir, no desxifren el llenguatge oral perquè encara no l’han après però sí que poden distingir els idiomes visualment , ja ques distingeixen trets facials de les persones quan es parlen llengües diferents.

Publicitat

El Grup d’Investigació en Neurociència Cognitiva de la Universitat de Barcelona ha realitzat l’estudi en col·laboració amb la Univertitat British Columbia, al Canadà. Aquest s’ha realitzat a partir de la lectura de diferents frases en anglès i en francès a 20 nens.

“No les senten, les veus, només veuen les cares i que estan parlant, i s’adonen que unes i altres corresponen a coses diferents”, afirma Núria Sebastián Gallés, una de les responsables de la investigació. “Ja s’havia demostrat que els adults també són sensibles en determinades circumstàncies a la percepció de diferents llengües només a partir de la informació visual”, ha explicat Sebastián, “però és diferent del cas dels nadons, perquè els adults parteixen de la seva experiència vital per interpretar gestos ja coneguts”.

Segons l’experta, entre els sis i els dotze mesos els nadons deixen de percebre aquesta diferència entre les cares que parlen en anglès i en francès, excepte els que són criats en un ambient bilingüe. Es tracta d’una habilitat que només es reté si suposa un avantatge real per aprendre la llengua materna.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió