Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Desallotgen i enderroquen les Miles de Viviendas després de ser reocupada fa dues setmanes

Els Mossos d’Esquadra han tornat a desallotjar aquest matí l’edifici conegut com a Miles de Viviendas, al barri barceloní de la Barceloneta. Aquest immoble ja va ser desallotjat el 29 de maig passat i reocupat dos dies després.

Redacció 12/06/2007

Segons han informat fonts policials, el desallotjament de Miles de Viviendas ha començat cap a les set del matí s’hi han desplaçat diverses dotacions d’antiavalots.

Quan hi han arribat, els agents han trobat una desena de persones dormint-hi a dins, que no han ofert resistència. Tampoc no hi ha hagut enfrontaments, ferits ni detinguts.

Cap a les vuit, els ocupes treien les seves pertinences de la casa amb el suport d’una altra desena de persones a fora. A prop de l’edifici del número 11 del passeig Joan de Borbó també esperava una gran grua per enderrocar l’edifici, segons els ocupes.

Fonts del col·lectiu ocupa han explicat que els agents no han mostrat en cap moment una ordre de desallotjament, que tampoc no ha sigut avisada amb antelació.

L’edifici pertanyia originalment a la Guàrdia Civil i estava deshabitat des de feia uns deu anys, abans que l’ocupessin diversos joves per viure-hi i fer-hi activitats culturals, cosa que dóna suport a l’Associació de Veïns, que s’oposa als plans urbanístics de l’Ajuntament al barri.

L’enderrocament ja ha començat

Després del desallotjament a primera hora, operaris de l’empresa Fernando Alberich S.A. han començat l’enderrocament de Miles de Viviendas.

Només s’han registrat incidents quan els mossos han tret una desena d’ocupes que s’havien posat davant de l’excavadora per no deixar-la passar.

A més, tant els veïns com els ocupes s’han queixat que l’enderrocament ha començat sense tenir en compte les mesures de seguretat corresponents, ja que la grua ha trencat la branca d’un arbre que hi ha davant l’edifici, i després ha començat a tirar a terra part dels balcons, sense que hi hagués un perímetre de seguretat.