Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Els Mossos identifiquen els autors dels robatoris a jugadors del Boca Júniors en un hotel de Barcelona durant el Gamper

Al més pur estil d’un guió de cine tipus ‘9 reinas’. Un robatori d’uns argentins cap a uns compatriotes seus fent servir només l’arma de la diplomàcia i l’art d’enredar. Els Mossos d’Esquadra ja han identificat els autors dels cinc robatoris que van patir alguns jugadors i directius de l’equip argentí Boca Júniors a l’hotel on s’allotjaven arran de la seva participació en el Trofeu Joan Gamper, organitzat pel Futbol Club Barcelona.

Es tracta d’un home, Gustavo M. que es va fer passar pel responsable del Club argentí i un altre que es va allotjar a l’hotel un dia abans de l’arribada de l’equip. Segons la denúncia, s’haurien apropiat de gairebé 15.000 euros, 5.000 dòlars, 2.500 pesos argentins, a més d’ordinadors portàtils i rellotges valorats en gairebé 50.000 euros. Gustavo M. va marxar de l’hotel sense abonar les despeses de la seva estada.

Redacció
Redacció 21/10/2008

En l’actualitat resideix a l’Argentina. L’altre individu també va desaparèixer sense que s’hagi pogut trobar cap rastre més de la seva estada a l’hotel. Els mossos imputen a Gustavo M. cinc robatoris amb força.

Els robatoris van tenir lloc la nit del passat 16 d’agost, a partir de les vuit del vespre, mentre l’equip es trobava al Camp Nou disputant el partit de futbol. Quan els jugadors van arribar a l’hotel van comprovar que les portes d’algunes habitacions havien estat forçades, de manera que van posar els fets en coneixement dels mossos. Segons la denúncia, els lladres s’haurien apropiat de gairebé 15.000 euros, 5.000 dòlars, 2.500 pesos argentins, a més d’ordinadors portàtils i rellotges que van valorar en prop de 50.000 euros.

El cas s’ha pogut resoldre gràcies a les filmacions de seguretat de l’hotel i de les entrades i sortides que es van registrar en els equips de seguretat de l’establiment cada vegada que es van utilitzar les claus electròniques de les habitacions afectades. Així han identificat un home que es va fer passar com a responsable del Club Boca Júniors, juntament amb un altre que es va allotjar a l’hotel i que haurien planificat conjuntament els robatoris. Segons s’ha pogut confirmar a través d’Interpol, aquest darrer individu és Gustavo M, de nacionalitat argentina, 30 anys i amb domicili a Buenos Aires.

L’altre individu no s’ha pogut identificar ja que en cap moment va lliurar cap passaport o document personal als treballadors de l’hotel.

Segons la reconstrucció dels fets, un dia abans de l’arribada a Barcelona de l’equip argentí, Gustavo M es va adreçar al taulell de l’hotel i, després de facilitar les seves dades personals, el recepcionista li va assignar una habitació. Poques hores després, un altre individu, que no s’ha pogut identificar, va mantenir una conversa amb un recepcionista del torn de nit per explicar-li que era el responsable del Club Boca Júniors.

L’endemà, cap al migdia, van arribar a l’hotel els jugadors i directius del Boca Júniors i mitjançant el responsable del Club van obtenir les claus (targetes electròniques) de les portes de les habitacions on es van allotjar. Aquesta operació es va realitzar sota la mirada atenta de l’individu que un dia abans es va fer passar pel responsable del club i que el recepcionista no coneixia. Just després d’haver obtingut tota la informació, aquest individu va marxar cap al restaurant on l’esperava Gustavo M.

Al mateix vespre, cap a les vuit, l’equip va deixar l’hotel per dirigir-se cap al Camp Nou. Poc temps després, el fals responsable del club argentí es va adreçar al recepcionista del torn de nit, que havia conegut la nit abans, per demanar-li una còpia de diferents claus d’habitacions que ocupaven alguns dels jugadors i directius.

Cap a les nou del vespre, els equips de seguretat de l’hotel van registrar diverses entrades en diferents habitacions que s’haurien realitzat amb les claus doblades. També va quedar registrat algun intent d’entrada a l’habitació de Gustavo M, fet que fa suposar que van confondre una de les claus doblades per la que realment obria la porta.

Així mateix, cap a dos quarts de deu, Gustavo M es va adreçar a la recepció per demanar una nova còpia d’una clau d’una habitació dels jugadors. Pocs minuts després, els equips de seguretat van registrar l’entrada en aquesta habitació amb la còpia que s’acabava de lliurar a Gustavo M.