Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Els Mossos fan prevenció sobre mutilació genital femenina en 55 famílies

|

- Publicitat -

L’any passat, dins el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista, es va elaborar un protocol intern policial, basat en l’experiència capdavantera de la Regió Policial de Girona, que defineix l’àmbit d’actuació, els grups i la metodologia que fan servir els Mossos d’Esquadra a tot Catalunya davant d’aquesta mutilació. Aquest protocol dóna valor a la tasca preventiva i a la detecció de casos mitjançant el treball en xarxa i estableix els casos de risc i de consumació que han de ser posats en coneixement de la Fiscalia de Menors.

El protocol estableix que quan els Mossos d’Esquadra detectin un cas de risc ho han de comunicar immediatament a les institucions i entitats implicades (serveis de salut, serveis d’educació, serveis socials, associacions que treballen contra la mutilació) i recollir la informació rellevant sobre la família.

Publicitat

Si es detecta que es tracta d’una situació de risc urgent, el protocol obliga a una intervenció conjunta amb la resta d’operadors. Si hi ha indicis que la menor pot ser víctima de la mutilació s’ha de comunicar al jutjat de guàrdia i a la Fiscalia de Protecció de Menors, i la dotació policial ha d’acompanyar la menor fins que arribi la resolució judicial que determinarà si s’adopten o no mesures cautelars.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut