Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

Expulsen Cesk Freixas de l’escrutini a la Junta Electoral de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra van expulsar el cantautor Cesk Freixas de l’acte d’escrutini definitiu de les eleccions europees que se celebrava ahir a la Junta Electoral de Barcelona. Segons ha explicat en el seu blog, la candidatura Iniciativa Internacionalista (II) havia demanat a Freixas que hi anés ja que necessitaven més persones per assistir als escrutinis definitius després de les sospites de la formació que els seus vots no han estat comptabilitzats adequadament. Segons informa el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, l’acte d’escrutini definitiu és un acte públic i, per tant, hi pot assistir qualsevol persona. Segons explica Cesk Freixas no van deixar que presenciés l’escrutini argumentant que s’havia acordat verbalment que només hi accedirien els representants legals de les candidatures a la Junta.

Redacció
Redacció 11/06/2009

Tupinada de proporcions històriques’

La candidatura Iniciativa Internacionalista (II) denuncia que hi ha hagut una ‘tupinada de proporcions històriques’ en les eleccions europees celebrades el passat diumenge. En un comunicat al seu web que l’anàlisi que han fet sobre les dades comunicades pel Ministeri de l’Interior espanyol mostren diferències importants amb les que es van fer constar a les actes d’escrutini de les meses electorals en alguns municipis de Guipúscoa, Biscaia i Navarra. Pel que fa als resultats als Països Catalans destaquen que els resultats són ‘més que sospitosos’ ja que moltes persones que diuen haver votat II han vist que no aparèixen computats i creuen que han estat ‘transvassats probablement al vot blanc o el nul’ ja que l’augment del vot blanc i nul als PPCC és ‘exagerat’.

Traves per a la revisió del vot nul

Aquest dimecres s’ha iniciat el procés d’escrutini definitiu en què les Juntes Electorals procedeixen a revisar els resultats que s’han obtingut en cada mesa electoral. Aquest és un procés públic i hi pot assistir qualsevol ciutadà. En aquest procediment es revisa també que els vots que la mesa ha comptabilitzat com a nuls ho siguin efectivament. Iniciativa Internacionalista tem que, a banda d’haver comptabilitzat els seus vots per a altres formacions, també n’hi podria haver que s’haguessin considerat nuls. És per això que han fet una crida per assistir als recomptes i demanar que, en cas de complir-se aquesta hipòtesi, demanin que els vots d’II es tinguin per vàlids.

Segons ha informat el diari Gara, les Juntes de Valladolid i Guadalajara no han permès que s’examinin els vots nuls. És per això que Iniciativa Internacionalista ja ha impugnat els resultats.

Relacionats