Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Els Mossos es rearmen i la caverna explota

El departament dels Mossos ha comprat un seguit de noves armes més potents, més precises i més modernes, per a fer front als nous reptes com són el terrorisme islàmic. Aquesta acció s'engloba en el procés de desconnexió català i a crear o, en aquest cas, reforçar les estructures d'estat com ho són la policia pròpia. Des de la caverna no han tardat massa a criticar-ho com quan un nen fa una rebequeria: impotència i ràbia.

Redacció
Redacció 24/05/2016
En un article a elConfidencial.com es critica que els Mossos d'Esquadra estiguin augmentant els seus nivells d'excel·lència i professionalització i, per tant, estiguin convertint el cos de seguretat en un departament de primer nivell europeu. A més, es vol remarcar des de la caverna, que això és possible gràcies al vist-i-blau del govern espanyol.
 
Concretament, els Mossos han adquirit un seguit d'armes d'última generació, potents i úniques, per a poder fer front als nous reptes de seguretat que viu Europa, sobretot de cara al terrorisme internacional i, tal vegada, convertir els Mossos en un cos de policia que requereix un estat independent.

La compra ha estat la següent:

– 50 fusells del calibre 308 WIN i altres 50 del calibre 338 Lapua Magnum.
 
– 50 pistoles del calibre 5.7×28. Es tracta de la FN Five-seven, una semiautomàtica fabricada per la companyia belga FN Herstal. És tan especial que el seu cartutx no és utilitzat per cap altra arma del mercat. Pot atravessar armilles antibales.
 
– 400 unitats de fusells del calibre 5.56×45 mil·límetres. Es tracta de l'HK G36, que també porta el Cuerpo Nacional de Policía (CNP), de la marca alemanya Heckler & Koch.
 
– 50 subfusells de calibre 4.6×30 mil·límetres, els que popularment es coneixen com metralletes. Es tracta del model MP, una arma amb cadència de 950 trets per minut, és a dir, amb una velocitat de foc més gran que el fusell d'assalt.
 
– De la marca alemanya és també una partida de 1.000 pistoles HK USP, una arma semiautomàtica de 9 mil·límetres que ja utilitzen els Mossos però que reposaran en un miler durant aquest exercici. Dues partides són per adquirir 300 escopetes del calibre 12 i 300 subfusells de calibre 9×19 mil·límetres.
 
– Els Mossos tindran també 500 “llançadors d'ordre públic” de 40 mil·límetres, és a dir, fusells per a llançar projectils no mortals a les manifestacions.