Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Els Mossos d’Esquadra descarten l’ús de les armes elèctriques ‘de moment’

Els Mossos d’Esquadra han descartat la utilització de les armes elèctriques, ‘de moment’. En relació amb l’informe fet públic aquest dijous per Amnistia Internacional en relació amb les armes de reducció per descàrrega elèctrica, la Direcció General de la Policia ha explicat que les armes d’aquest tipus que han estat adquirides pel cos de Mossos d’Esquadra ‘encara no han estat utilitzades en el servei ordinari’. ‘Tan sols les han provat alguns dels membres del Grup Especial d’Intervenció, sempre en situacions fictícies en algun entrenament, per poder-les avaluar’, han volgut aclarir els Mossos d’Esquadra.

Redacció
Redacció 28/09/2007

Segons explica la Direcció General de la Policia ha aclarit que questes armes no poden ser utilitzades per part dels membres dels Mossos d’Esquadra perquè no se n’ha regulat el seu ús. ‘Per tant, en aquests moments cap mosso d’esquadra no utilitza les pistoles Tàser en el desenvolupament de la seva feina’, han explicat.

Per tot això, els agents de policia es comprometen ‘a tenir molt en compte l’estudi presentat avui per Amnistia Internacional a l’hora de regular les condicions d’ús de les armes elèctriques’. La DGP explica que, ‘en el supòsit que es doni llum verda a la seva utilització, aquestes armes mai serien utilitzades en serveis ordinaris, sinó en casos realment excepcionals, només com a alternativa a les armes letals i per part de policies que hagin estat prèviament entrenats’. Els Mossos d’Esquadra també declaren que, aquests dos últims punts són, precisament, dos dels requisits contemplats en l’informe d’Amnistia i que ‘la DGP ja havia anunciat fa mesos que tenia la intenció d’aplicar si finalment es decideix a fer aquest ús excepcional de les pistoles Tàser’.