Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Els Mossos comencen avui els primers controls d’ITV a vehicles industrials en carretera

|

- Publicitat -

Aquestes inspeccions tècniques de vehicles (ITV) aleatòries les faran els Mossos d’Esquadra amb el suport de RVSA ITV, la concessionària a Girona de la inspecció tècnica de vehicles. El personal especialitzat de la concessionària es desplaçarà al lloc del control amb una unitat mòbil per detectar tots aquells vehicles amb mancances o deficiències greus que puguin representar un perill per a la mobilitat segura.

Publicitat

En cas que es detecti una deficiència de manteniment es derivarà el vehicle industrial a l’estació d’ITV més propera al lloc del control perquè es pugui fer una inspecció més minuciosa. La inspecció tècnica a carretera es farà a vehicles industrials -vehicles destinats al transport de persones que tinguin més de vuit seients, vehicles de mercaderies de massa màxima autoritzada de 3.500 quilograms i remolcs i semiremolcs-.

En concret, hi haurà una inspecció visual de l’estat del manteniment del vehicle, control de la documentació, vigilància per detectar deficiències de manteniment -aquesta part és la que es realitzarà a la unitat mòbil de RVSA-, i inspecció acurada del dispositiu de frenada i de les emissions dels tubs d’escapament.

El Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea van adoptar el 6 de juny del 2000 una directiva europea (2000/30/CE) que pretenia aconseguir -arran dels problemes de seguretat viària i mediambiental que es començaven a generar per l’augment del volum de vehicles industrials- que determinats requisits tècnics d’aquests vehicles fossin complerts al màxim.

Aquesta directiva apuntava la necessitat de controlar i comprovar que els vehicles industrials complien la inspecció tècnica no només quan s’havia de passar l’ITV, sinó durant tot l’any i de manera inesperada.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió