Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Els Monegres seran Las Vegas

La història dels Monegres és peculiar. Coneguts com els Monts Negres per la gran quantitat pins i savines que hi havia, els boscos van ser completament per permetre la construcció […]

Redacció 13/12/2007

La història dels Monegres és peculiar. Coneguts com els Monts Negres per la gran quantitat pins i savines que hi havia, els boscos van ser completament per permetre la construcció de vaixells i naus durant l’Edat mitjana, que permetrien l’expansió naval catalana pel mediterrani i, posteriorment, a les Amèriques.

Després de dècades com a desert, el Govern d’Aragó ha decidit posar-hi remei, i apuntant-se a la moda valenciana, prepara un projecte faraònic per convertir la zona dels Monegres en el complexe d’oci i joc més gran del món.

El futur “Las Vegas” dels Monegres, aprovat pel Govern d’Aragó i finançat per un consorci internacional, serà un complex que comptarà amb 32 casinos, 70 hotels, més de 200 restaurants i mig miler de comerços. També hi haurà un hipòdrom, un camp de golf i diversos parcs d’atraccions i museus.

Per aixecar aquest complex de més de 2.000 hectàrees caldrà una inversió que superarà els 17.000 milions d’euros.

Enlloc de dir-se “Las Vegas”, aquest germà de la ciutat de Nevada o de la capital del joc asiàtica, Macau, s’anomenarà ‘Gran Scala’, i vol esdevenir la destinació turística més gran de la península, amb 25 milions de turists el 2015. El projecte no es finalitzarà fins el 2023, i les obres començaran l’any vinent.

Si Cullera prepara el seu Manhattan, els Monegres es preparen per transformar-me en Las Vegas.