Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Els mitjans catalans unionistes preparen el discurs de la violència perquè el Gobierno intervingui

Objectiu prioritari dels mitjans unionistes catalans: visualitzar un clima de crispació i violència per justificar la intervenció del Gobierno. Aquesta és la nova estratègia dels mitjans com El Periódico i La Vanguardia que, juntament amb poders mediàtics que hi ha fora de Catalunya, pretenen que la societat catalana entengui que la intervenció de l'Estat al país és necessària.

Redacció
Redacció 01/08/2017
L'acció de les joventuts anticapitalistes d'Arran contra un autobús turístic per denunciar la gestió del turisme a Barcelona i la concentració de la CUP davant de la comissaria de la Guardia Civil són les excuses perfectes perquè es comenci a desenvolupar un relat on la violència a Catalunya sigui present en les pàgines dels diaris i en les imatges dels telenotícies espanyols. Després d'acusar l'independentisme de moviment totalitari, nazi i, fins i tot, amb vinculacions amb el terrorisme Basc d'ETA, ara toca la carta de Veneçuela i la tensió als carrers on, fins i tot, hi ha hagut morts.
 
El primer a tirar la pedra ha estat el director del diari unionista El Periódico, que des que va oficialitzar el seu seguidisme a Soraya Sáenz de Santamaría que no ha parat d'aixecar el to contra l'independentisme fins al punt que ahir, Enric Hernández, afirmava a Twitter que “la protesta contra la Guàrdia Civil i l'atac a un bus turístic són un punt d'inflexió. El 'procés' es posa 'abertzale'. Inquietant.”. Una afirmació que serveix per alimentar un discurs fet per manipular la realitat.