Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Els manifestants xiulen la capçalera de Montilla i reclamen la independència

La capçalera de la històrica marxa d’aquest dissabte, amb José Montilla, Jordi Pujol, Pasqual Maragall, Ernest Benach, Joan Rigol i Heribert Barrera, ha rebut fortes xiulades durant els tres-centes metres que ha recorregut lentament durant la tarda. Al llarg del recorregut, els manifestants no han parat de xiular i cridar contra la capçalera, amb lemes com ‘Polítics fora de la capçalera’, ‘el poble som la capçalera’ o ‘President independent’. Els crits de ‘in-inde-independència!’ també s’han succeït, davant el somriure còmplice d’Heribert Barrera i la cara de circumstàncies del president de la Generalitat i líder del PSC, José Montilla, blanc de la majoria de retrets.

Redacció
Redacció 10/07/2010

D’aquesta manera, milers de catalans han volgut transmetre a la classe política el seu rebuig per com s’ha dut a terme la gestació de la marxa, amb una polèmica sobre la capçalera d’aquesta darrera setmana.

Finalment, lema i senyera comparteixen la capçalera. En un primer terme se situa la senyera flanquejada a banda i banda per dos cartells amb el lema i darrere hi ha una gran pancarta amb el lema complet de la manifestació. Darrere de la senyera, hi ha el president de la Generalitat, José Montilla; el president del Parlament, Ernest Benach; els expresidents del Govern, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, i els expresidents del Parlament, Joan Rigol i Heribert Barrera.