Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Els lleidatans es podran beneficiar de la campanya per compartir cotxe a través del web de la Paeria

Els lleidatans i ciutadans de les rodalies de la capital del Segrià es podran beneficiar a partir d’ara de la campanya per compartir cotxe per anar a la feina o a la universitat a través del web de la Paeria. La tinent d’alcalde Montse Mínguez, la regidora de Mobilitat, Sara Mestres i el gerent de Compartir SL, Josep Muratet, han presentat aquest dimecres aquest servei que s’ha impulsat a Lleida amb la col·laboració dels sindicats CCOO i UGT i que està plenament implantat a Europa amb l’avantatge que permet descongestionar tant l’espai púbic i el privat així com optimitzar recursos i reduir l’emissió de gasos a l’atmosfera. Segons ha explicat Mínguez, Lleida té una capacitat d’atracció molt important on ‘diàriament es produeixen al voltant de 75.000 desplaçaments de no residents’ dels quals gairebé el 90% es fan amb vehicle propi.

Redacció
Redacció 27/09/2007

El web, que és d’us gratuït i s’hi pot accedir a través de la pàgina paeria.cat, compta amb 850.000 ciutats referenciades a la base de dades i està en 8 idiomes. Aquest servei, que funciona des del 2000, està implantat a 48 municipis de Catalunya.

L’usuari interessat només cal que s’hi registri i introdueixi el trajecte que desitja realitzar. Després de processar la informació el web t’ensenya un llistat de les possibilitats que hi ha i llavors només cal posar-se en contacte amb la persona que es vol fer el desplaçament per poder-lo portar a terme.