Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Els líquids seguiran prohibits als avions

Encara no ens n’hem acostumat. Arribes a l’aeroport amb la teva ampolleta d’aigua i te la fan llençar sencera sinó és que te la veus depressa i corrents abans de tirar l’embàs. L’Eurocambra havia demanat a la Comissió Europea que retirés aquesta prohibició per una millor comoditat dels passatgers. Jacques Barrot, el Comissari de Transports de la Unió Europea, ha defensat la idea que els líquids segueixin estan prohibits ens els avions per falta d’alternatives de seguretat. De moment, els usuaris haurem de seguir passant set mentre esperem l’avió o ens haurem de gastar els diners a les botigues del mateix aeroport (no especialment barates).

Redacció
Redacció 13/09/2007

Jacques Barrot, el Comissari de Transports de la Unió Europea, ha defensat la idea que els líquids segueixin estan prohibits ens els avions per falta d’alternatives de seguretat. Barrot davant la petició per part del Parlament Europeu que es derogués la normativa que limita seriosament el transport de líquids i similars a bord dels vols amb origen a l’Europa comunitària va declarar que “una derogació sense alternativa suposaria un risc que no estic disposat a fer córrer als passatgers. I tampoc vull assumir el risc d’exposar al sector aeri a les conseqüències econòmiques d’un atemptat.”

Així doncs la petició de l’Eurocambra de demanar que es pugui pujar als avions amb líquids ha sigut en va. Si volem ser mal pensats, es podria dir que aquesta maniobra no deixa d’estar degudament calculada. Un cop sobrepasses el primer control de bitllet i entres a les terminals de sortida des aeroports, poden passar vàries hores fins a volar. Si has hagut d’entregar qualsevol líquid, així com refrescos o aigua, hauràs de consumir obligatòriament a les botigues dels aeroports. Malícia o excés de seguretat?