Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Els joves valencians asseguren que parlen valencià quan “ixen de marxa”

Per a animar a l’ús de la llengua entre els jóvens, la Conselleria d’Educació, en col·laboració amb l’Associació Controla Club, va organitzar l’any passat una sèrie d’activitats de promoció del valencià entre els joves, emmarcades dins d’esta campanya informativa de sensibilització sobre l’ús de la llengua. La campanya es va realitzar durant l’any 2006 a 10 dels principals espais festius i locals d’oci de la geografia valenciana entre els mesos de juliol i desembre.

Redacció 07/08/2007

Nou de cada deu joves valencians entenen perfectament el Valencià. De tots els joves, el 75% el parla sense problemes dels quals un 55% són parlants habituals i un 20% ocasionals. I, a més, l’ús de la llengua es manté pràcticament en este mateix percentatge quan els enquestats “ixen de marxa”: en els moments i a les zones d’oci un 70 % diu que usa el valencià, un 28% ho parla sempre, un 23% ho fa sempre que els amics també ho utilitzen i un 19% ho fa ocasionalment.

Aquestes dades s’extreuen de l’estudi fet l’any passat dins d’esta campanya “De festa. En valencià, naturalment” que es fa realitzar l’any passat i en vista dels èxits, aquest estiu es repeteix. La Conselleria d’Educació valenciana pretén promocionar l’ús del valencià entre els joves. En concret, dissabte la campanya s’inicià a Sueca, a la Discoteca Puzzle, i diumenge a Benicarló amb motiu de les Festes Patronals, han informat fonts de la Generalitat valenciana.

Per a animar a l’ús de la llengua entre els jóvens, la Conselleria d’Educació, en col·laboració amb l’Associació Controla Club, va organitzar l’any passat una sèrie d’activitats de promoció del valencià entre els jóvens, emmarcades dins d’esta campanya informativa de sensibilització sobre l’ús de la llengua. La campanya es va realitzar durant l’any 2006 a 10 dels principals espais festius i locals d’oci de la geografia valenciana entre els mesos de juliol i desembre.