Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Els independentistes d’ICV posen pressió a la cúpula del partit

(ACN).- Els independentistes d'ICV reclamen al partit negociar el full de ruta i fins i tot opinen que hi ha punts que són “perfectament assumibles” pels ecosocialistes. En declaracions a Rac 1, la portaveu del corrent 'Compromís per la independència', Sara Vilà ha remarcat que el partit està tenint ara mateix una “posició més aviat reactiva” i ha demanat canviar d'actitud i ser “més propositius pel que fa al full de ruta si és que no es vol acceptar aquest”.

Redacció
Redacció 02/04/2015

“Estem perdent pluralitat”

La també diputada al Parlament ha constatat que amb l'acord de dilluns, s'ha reduït molt el nombre de partits i entitats que donen suport al full de ruta. “Estem perdent pluralitat i col·lectivitat a l'hora de treballar els passos a seguir en el procés nacional”, ha avisat l'ecosocialista, que ha afegit que això “va en detriment de la ciutadania i amb tot el perill que comporta que es faci abans d'unes eleccions i amb un clima preelectoral”.

Votar no només pel tema nacional

En aquest sentit, ha apostat perquè el procés torni al Parlament, que és on hi ha més “pluralitat i neutralitat”. Ara bé, Vilà sí que ha opinat que les properes eleccions no han de servir només per posicionar-se en el tema nacional, sinó que “la gent té dret a votar per qüestions socials en aquests moments d'emergència social”. “És un dret inalienable votar per diferents motius”, ha dit.

Candidatures d'ICV independentistes

Pel que fa a les eleccions municipals, ha indicat que si hi ha candidatures d'ICV que són “netament independentistes”, com està passant a Lleida o a les comarques centrals, el seu corrent no té cap problema a cedir la denominació de 'Compromís per la independència' perquè l'afegeixin com a subnom de la candidatura.