Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Els independentistes d’UDC tiren pel dret

Mentre el comitè de govern d'UDC ha aprovat iniciar negociacions sobre el full de ruta només amb CDC amb 19 vots a favor i 8 en contra, el sector independentista d'UDC ha anunciat aquest dilluns la seva voluntat de negociar el full de ruta amb tots els seus signants i no només amb CDC.  Antoni Castellà ha comparegut després de la roda de premsa de Ramon Espadaler i ha explicat que han tornat a fer una proposta de síntesi, com ja van fer amb la pregunta, i que el comitè de govern no s’ha mogut ni un mil·límetre del seu posicionament, cosa que no entenen perquè, ha dit, “No es pot tirar endavant una proposta donant l’esquena a la meitat de la militància”.  

Redacció
Redacció 15/06/2015

Espadaler enrocat

“Hem descartat que aquests converses s'hagin de fer amb la resta d'agents. No tenim el mandat d'interlocutor amb ERC o amb les entitats. Interlocutarem, tal i com havíem defensat des del primer moment, amb CDC, que és amb qui formem federació”, ha apuntat Espadaler, que ha defensat que la pregunta té la “legitimitat rotunda” de la majoria del partit i creu que seria un “frau” reinterpretar-la. “L'aval hi és. S'ha de respectar el 46% que no ho veu així, però no sobre la base del no respecte als que són majoritaris”, ha dit.

La situació és greu, diu Castellà

Castellà, que no ha descartat una escissió, ha explicat que els dotze dirigents contraris a la pregunta del 14-J portaran el resultat de les seves converses a l'òrgan de direcció, encara amb l'esperança de convèncer el gruix del comitè de govern.