Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Els immigrants de Mataró participen activament de la consulta i també van camí de rècord

Els organitzadors a Mataró de la consulta sobre la independència han sabut transmetre el seu missatge a la població estrangera, que està participant activament. Mataró, amb més de 120.00 habitants i amb un 16,5% d’immigrants, està registrant les dades de participació més altes de les ciutats grans de Catalunya i a Mataró la població immigrant no s’ha volgut quedar al marge d’aquest rècord. Dels més de 20.000 estrangers que té Mataró, un 15,93% ja ha votat per expressar la seva opinió sobre la independència. Un d’aquests nouvinguts, l’Osama El Hmidi, ha assegurat en un català força fluid que vol la independència i que aquest és també el pensament de molts dels immigrants que resideix a Catalunya.

Redacció
Redacció 20/06/2010

Els immigrants de la ciutat de Mataró també s’han sumat a la festa de la independència. Han votat un 19,93% dels nouvinguts, el que representa que el comportament dels ciutadans estrangers i els ciutadans autòctons és cada vegada més semblant. La diferència de participació entre uns i altres és de només set punts (han votat un 23,40% de mataronins nascuts a l’estat espanyol).

El coordinador de Mataró Decideix, Alfons López Tena, diu que aquesta dada és ‘molt important’ i la valora de manera ‘especialment positiva’. Assolit l’objectiu de convertir Mataró en la primera gran ciutat pel que fa a la participació, López Tena espera ara que el percentatge d’immigrants que han votat superi el 18%, que ara per ara és el rècord que ostenta la ciutat de Vic.

A Mataró, un 16,5% de la població és immigrant, el que representa una població absoluta de més de 20.000 habitants estrangers. D’aquests, la majoria són d’origen marroquí i es concentren en barris perifèrics com Rocafonda, Cerdanyola i Vista Alegre.

Un d’aquests nouvinguts és l’Osama El Hmidi que ha anat a votar abans d’aprofitar el bon temps que feia aquest diumenge a Mataró per passar el dia a la platja. El Hmidi ha assegurat que vol la independència i que aquest és també el pensament de molts dels immigrants que resideix a Catalunya.