Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Els hotels i càmpings catalans són els que atreuen més turistes de tota la UE després dels de París

|

- Publicitat -

‘El turisme és un important factor econòmic a la UE, però la seva contribució al creixement i a la creació de llocs de treball varia en cada regió europea’. I per això, defensa l’informe d’Eurostat, ‘el nombre de pernoctacions en hotels i càmpings és un important indicador de l’activitat turística, ja que cobreix tant la durada de les estades en els destins com el nombre total de visitants’.

Els estats espanyol, francès i italià concentren 18 de les 20 ‘regions europees’ que més turistes atrauen als seus hotels i càmpings, segons les últimes dades disponibles, del 2006. A més, quatre de les cinc primeres destinacions són a l’estat espanyol: Catalunya, les Illes Balears, Andalusia –amb 47,9 milions de pernoctacions el 2006– i les Canàries –47,3 milions de nits en el mateix període. Alemanya i Àustria són els altres estats que també han aconseguit col·locar la seva representació en aquestes 20 primeres posicions: l’Alta Baviera –22,2 milions de pernoctacions– i el Tirol –28,2 milions.

Publicitat

El rànquing d’Eurostat situa en sisena posició el Véneto italià –44,4 milions de pernoctacions–, en setena l’Emilia Romagna del mateix estat –34,9 milions– i en vuitena la francesa Provença-Alps-Costa Blava –34,4 milions. L’oficina estadística europea situa les també italianes Lacio i Toscana en novena i desena posició, amb 32,9 milions i 31,7 milions de pernoctacions el 2006, respectivament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut