Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Els hotels i càmpings catalans són els que atreuen més turistes de tota la UE després dels de París

Els hotels i càmpings catalans són els que més turistes van atreure de tota la Unió Europea l’any 2006, només per darrere dels de París.

Així ho constata l’últim informe d’Eurostat, l’oficina estadística comunitària, fet públic aquest dijous, que situa un altre punt dels Països Catalans, les Illes Balears, com a tercera ‘regió europea’ que més visitants va rebre el mateix any. Île de France, el departament de la capital francesa, va comptabilitzar 63,1 milions de pernoctacions el 2006; Catalunya, 56,2 milions i les Illes Balears, 52,2 milions. El País Valencià, amb 30 milions, ocupa l’onzena posició en aquesta classificació.

Redacció
Redacció 31/10/2008

‘El turisme és un important factor econòmic a la UE, però la seva contribució al creixement i a la creació de llocs de treball varia en cada regió europea’. I per això, defensa l’informe d’Eurostat, ‘el nombre de pernoctacions en hotels i càmpings és un important indicador de l’activitat turística, ja que cobreix tant la durada de les estades en els destins com el nombre total de visitants’.

Els estats espanyol, francès i italià concentren 18 de les 20 ‘regions europees’ que més turistes atrauen als seus hotels i càmpings, segons les últimes dades disponibles, del 2006. A més, quatre de les cinc primeres destinacions són a l’estat espanyol: Catalunya, les Illes Balears, Andalusia –amb 47,9 milions de pernoctacions el 2006– i les Canàries –47,3 milions de nits en el mateix període. Alemanya i Àustria són els altres estats que també han aconseguit col·locar la seva representació en aquestes 20 primeres posicions: l’Alta Baviera –22,2 milions de pernoctacions– i el Tirol –28,2 milions.

El rànquing d’Eurostat situa en sisena posició el Véneto italià –44,4 milions de pernoctacions–, en setena l’Emilia Romagna del mateix estat –34,9 milions– i en vuitena la francesa Provença-Alps-Costa Blava –34,4 milions. L’oficina estadística europea situa les també italianes Lacio i Toscana en novena i desena posició, amb 32,9 milions i 31,7 milions de pernoctacions el 2006, respectivament.