Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Els hotelers d’Andorra preveuen una ocupació durant el pont de la Puríssima inferior al 100%

El sector hoteler d’Andorra creu que durant el pont de la Puríssima es registrarà un bon nombre de turistes però els establiments no faran el ple absolut. La causa principal d’aquest fet és que la manca de nevades no preveu l’obertura de les estacions al 100%. De tota manera, els hotels de les parròquies baixes tenen un volum important de reserves i la previsió d’ocupació es preveu més bona que als hotels situats a peu de pistes. Els hotelers confien que les reserves d’última hora milloraran el nombre de pernoctacions que es registraran els dies 6, 7 i 8 de desembre.

Redacció
Redacció 04/12/2007

El president de la Unió Hotelera, Xavier Palou, preveu que l’ocupació durant el pont giri entorn el 80%, i que el nombre de clients sigui més important a les parròquies centrals ja que alguns hotels de les parròquies altes han tingut anulacions d’algunes reserves a causa de la manca de neu.

De tota manera, Palou ha recordat que no sempre hi ha neu per al pont de la Puríssima i que per sort, Andorra té alternatives a l’esquí, i per això bona part de les reserves es mantindran tot i que no nevi. ‘Si hi hagués hagut neu, haguéssim omplert el país’, manifesta Palou.

D’altra banda, el president de l’Associació d’Hotelers d’Andorra, Jordi Daban, també va coincidir amb el pronòstic apuntant que el nombre de turistes durant el pont de la Puríssima va estretament relacionat amb la quantitat de neu que hi hagi a les estacions. Per Daban, les ocupacions seran bastant altes a les parròquies baixes, que el client que s’espera és bàsicament de nacionalitat espanyola, i les nits de major ocupació seran les del 6, el 7 i el 8 de desembre.

Segons les dades facilitades pels hotels de les Valls del Nord a Vallnord Turisme, el percentatge de reserves actual als hotels de la Massana és d’entre un 70 i un 80%; i a Ordino d’entre el 80 i el 90%. De tota manera, Vallnord Turisme preveu que aquests percentatges puguin augmentar al llarg de la setmana ja que bona part de les reserves s’acostumen a fer a última hora.